Cukrászdánk
    
     Szeretettel köszöntöm Önt a Kalmár Cukrászda honlapján!


 
   Családom már több mint négy generáción át mézeskalács készítésével foglalkozik. Természetesen velem sem történt másként, végérvényesen beleszerettem ebbe a szakmába. Mivel apáról fiúra száll ez a mesterség, lányként a cukrászatot választottam. A csepeli Szent Imre téri iskolában végeztem mint cukrász. Tanulóéveimet a Gellért Szállóban töltöttem. A bizonyítvány megszerzése után több helyen megfordultam, mert vallom, hogy mindenhol lehet tanulni valamit, ezért szerettem volna a szakma minden csínyját-bínját elsajátítani. Többek között dolgoztam a  Auguszt cukrászdában, Európa Kávéházban. 1995 óta több fővárosi és vidéki cukrászdákban is megfordultam.
2005-ben sikeres mestervizsgát tettem.

  Szakmai munkám mellett a magánéletem alakulása is bizonyossá tette számomra, hogy folytatni kell a családi hagyományokat. Párommal is a sütemények világában találkoztam.
  Férjem Gál Péter mestercukrász. Ő 2007-ben szerezte meg a mesterlevelét. Hitvallásunk és terveink is közösek, így már együtt készítjük el a hagyományos és az általunk megálmodott süteményeinket.
  Gyermekeink Lili és Fanni születése után cukrászdánkban szeretnénk hűen képviselni a Kalmár nevet. Célunk, hogy magyar termékekből, hagyományos alapanyagokból, kézműves technológiával készítsük minőségi süteményeinket és tudásunkat továbbadjuk gyermekeinknek. Már ők is érdeklődők és muffin rajzaikkal hozzájárultak a honlapunk megjelenéséhez.
  Kreatívitásunkkal szeretnénk az édességet szeretők igényeit kielégíteni.

      Nézzen be hozzánk Ön is, szeretettel várjuk!

                     Gálné Kalmár Szilvia
                         mestercukrász


   Családunk története 1869 óta.

  
Kalmár Mihály édesapjától tanulta a mézeskalácsos, cukorkakészítő és viaszöntő mesterséget. Külföldön is sok tapasztalatot szerzett. Megfordult Drezdában, Lipcsében, Bécsben, Berlinben, de itthon is járta az országot. A II. világháború után újraépítette a lerombolt műhelyét. Jótékonyságáról közismert volt, amelynek elismeréséül 1927-ben kormánytanácsossá nevezték ki.

   Kalmár Imre szintén folytatta édesapja mesterségét. Cukorkás, mézeskalácsos üzletét 1909-ben nyitotta. Gyermekei közül Pál folytatta a családi hagyományokat.

   Kalmár Pál 1942-től foglalkozott önállóan a szakmájával. Droppszárút és hagyományos mézeskalácsot készített, valamint viaszgyertyát öntött. Készítményeit búcsúkon, Budapesten és környékén forgalmazta.

   Fia Kalmár Gyula folytatta atyja mesterségét. Lovaskocsival járta a környéket, mézes puszedlit, cukorkát, nyalókát, keleti édességeket és illatos törökcukrot árult.
Sokan vásárolták a díszes szívet, huszár és baba figurákat.

   Gyermeke ifj. Kalmár Gyula gyermekkora nagy részét édesapja műhelyében töltötte, így természetes volt a mézeskalácsok iránti szeretete. 1985 óta saját iparengedéllyel folytatja a szakmai hagyományokat. Vállalkozásában az egész család részt vesz. Felesége és gyermekei is ezt a szakmát választották.

   Kalmár Tamás a család legfiatalabb tagjaként folytatja a mesterséget. Jelenleg magánvállalkozóként működik. Vásárokban, búcsúkban értékesíti a saját készítésű mézeskalácsokat, cukorkákat és keleti édességeket.

 


mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa48
mod_vvisit_counterTegnap32
mod_vvisit_counterE héten269
mod_vvisit_counterElőző héten237
mod_vvisit_counterE hónapban573
mod_vvisit_counterElőző hónapban1387
mod_vvisit_counterÖsszesen265283
©2009 Kalmár Cukrászda, minden jog fenntartva.